Äga hund och katt

Det vanligaste problemet för barnfamiljer som funderar på att skaffa hund är att välja en hundras som fungerar bra med barn. En perfekt familjehund är lugn, har stort tålamod samt kan hantera tuff hantering och höga ljudnivåer. Samma problematik uppstår när du vill äga både hund och katt tillsammans. Enklast är att börja med en hundvalp och en kattunge, men att det går att introducera vuxna djur även om det är lite mer krävande.

Introduktion

Det går alldeles utmärkt att introducera en vuxen hund med en katt eller tvärtom, men var beredd på att det kommer att kräva tålamod och tid. Var noga med säkerheten för bägge djuren och se till att alla möten blir en positiv upplevelse. Så småningom kommer de acceptera att vara tillsammans. Om du har en vuxen hund som är van vid katter eller tvärtom kommer det att gå betydligt snabbare och enklare för djuren att blir vänner. Under deras första möten ska katten vara lös med flyktchans medan hunden bör vara i ett kort koppel. Låt dem sedan hälsa på varandra lite i taget.

Skötsel

En viktig del av dina husdjurs skötsel och omvårdnad är bra foder och mat. Det är lika viktigt att ge din katt näringsrik mat som din hund. Hos Zoo.se online kan du välja bland ett brett sortiment av kattmat (för katter samt kattungar) av god kvalitet och till riktigt bra pris. När du väljer kattmat är det rekommenderat att välja bästa fodret för kattens olika livsstadier, vilken kattras du äger och aktivitetsnivån på ditt husdjur. Zoo.se erbjuder marknadens bästa kattmat såsom fryst färskfoder, blöt kattmat, BARF för vuxna katter samt kattungar, mjölkersättning, torrfoderkulor, dietfoder samt veterinärfoder. Dessutom finns olika matalternativ och foder för steriliserade eller kastrerade katter som bland annat förebygger övervikt. När du beställer kattmat hos Zoo.se kommer du få snabb leverans samt gratis hemleverans från 500 kronor.

Vanliga problem

Vanliga problem som sker när en katt och hund träffas första gången är att hunden eller katten reagerar aggressivt. När en hund hugger, morrar eller reser ragg mot katten betyder det att första mötet gått för fort. En introduktion av en vuxen katt och hund kommer att kräva tålamod särskilt om de inte har någon tidigare vana av hundar eller katter. Säkerhet och tålamod är nycken till framgång. Låt dina djur ta den tid som krävs för att lära känna varandra. I slutändan kommer de säkerligen att bli bästa vänner. Det är självklart enklare om du har en kattvänlig hundras såsom Sankt Bernhard eller Golden Retriever. En hund med starka jaktinstinker är inte bästa valet annat än om din hund och katt växer upp tillsammans. Alla situationer är olika beroende på ålder, kön och om de har tidigare katt eller hundvana, så det gäller att prova sig fram. Se till att dina djur först lär känna varandras doft och introducera dem sedan sakta men säkert.