Aktiviteter för dig och din hund

 

Vissa hundraser passar bättre för vissa aktiviteter än andra, men varje hund är också en individ och bara för att en hund tillhör en specifik ras betyder inte det att den är rastypisk. Det finns många aktiviteter som du och din hund kan ägna er åt tillsammans. Både hjärngympa och fysisk träning är bra för både hund och människa, och ju mer du och din hund gör tillsammans, desto starkare kommer bandet mellan er att bli. Dessutom ger aktivitet (både mental och fysisk) en stabil, trygg och nöjd hund.

Några aktiviteter ni har att välja på är:

  • Lydnad.

Det finns jättemånga lydnadskurser för hundar i olika åldrar och det är ett perfekt sätt för hunden att även träffa kompisar och lära sig hur man beter sig bland andra hundar och människor. På köpet får du veta hur du ska lära din hund olika saker, och hem på kvällen kommer en nöjd hund och matte/husse.

  • Agility.

Agility är en fartfylld aktivitet som går ut på att din hund hoppar över, kryper under och far igenom olika hinder på en bana. Det ger både fysisk och mental träning för er båda och många hundraser uppskattar verkligen denna lekstund. Det går även att tävla i agility.

  • Utställningar.

Har du en renrasig hund kanske det intresserar dig att ställa ut den? Då kommer domare att bedöma utseende och hållning med mera och det sätts poäng på din hund. Det är kanske roligast för dig som ägare, men hunden mår ofta bra av disciplinen och av att träffa andra hundar och människor.

  • Spår.

Lägg spår med din hund och lär den spåra i skogen. Detta tränar hunden både fysiskt och mentalt och många hundar tycker att det är fantastiskt roligt!